Je bekijkt nu Bart Voortman ere-dirigent Stedelijk Orkest Lebuïnus

Bart Voortman ere-dirigent Stedelijk Orkest Lebuïnus

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Uncategorized

Bart Voortman is afgelopen dinsdag 17 mei benoemd tot ere-dirigent van ons orkest. Bart dirigeerde het orkest zo’n vijftien jaar, nadat hij het stokje van zijn vader Bep Voortman overnam. Nog altijd speelt hij met ons mee op bastuba, doet hij de regie van grote concerten en helpt hij het orkest regelmatig uit de brand als invaldirigent.

Bart zette SOL in de jaren negentig op de kaart met grote schouwburgconcerten met bekende artiesten en het spraakmakende House of Harmony in het Burgerweeshuis. Met zijn aanstekelijke perfectionisme tilde hij de amateurmuzikanten bijna naar professioneel niveau. Dat perfectionisme speelde hem ook wel eens parten, vertelt hij zelf. ‘Ik wil altijd het beste uit de muzikanten en het orkest halen. Dat komt misschien niet altijd even aardig over, maar zo is het zeker niet bedoeld. Als dirigent wil ik graag elke muzikant beter maken.’

Niet alleen Bart werd in het zonnetje gezet. Nog twee leden werden gehuldigd vanwege hun jarenlange lidmaatschap en muzikale verdiensten voor de vereniging. Slagwerker Han de Brie is maar liefst vijftig jaar lid en saxofonist Jan Jansen zelfs al zestig jaar. Hij werd tevens benoemd tot erelid.

In het bijzijn van familieleden en alle orkestleden hebben we deze bijzondere prestaties afgelopen dinsdag tijdens de repetitie gevierd.

Op de foto van links naar rechts: Han de Brie, Bart Voortman en Jan Jansen.