Over de dirigent:
Christa Boerman

Sinds 2014 is Christa Boerman dirigent van het Stedelijk Orkest Lebuïnus. 

Christa komt uit een hele muzikale familie en is van kinds af aan opgegroeid met muziek. De interesse ging al snel uit naar de mooie klanken van de dwarsfluit. Maar in de kast thuis lag nog een ongebruikte hoorn, dus heeft zij deze eerst maar eens geprobeerd. Vol enthousiasme volgde ze de hoornlessen en wist zeker dat ze van haar grote passie haar werk wilde maken.

Na de middelbare school is Christa naar het Conservatorium in Arnhem gegaan. Al snel werd duidelijk dat ze de studie HaFa-directie wilde volgen. Naast haar studie volgde ze diverse workshops waaronder Musicaldirectie van Reinier Bavink en educatie Lichte Muziek van Joan Reijnders, Maino Remmers, Henri Gerrits en Ywo Lamonaca.

Tijdens de studie dirigeerde ze ook bij diverse jeugdorkesten en tijdens het eerste jaar kreeg ze een baan bij een harmonieorkest.

Sinds 2014 is Christa dirigent van het SOL. Ook dirigeert ze diverse andere harmonieorkesten: Volharding Beek, De Harmonie Nieuw Leven in Steenderen en Harmonie Sint Franciscus in Babberich.

Daarnaast speelt ze zelf in brass-ensemble Brass-it en geeft ze muziekles. Ook is zij muziekcoach voor docenten in het primair onderwijs.