Je bekijkt nu Zing mee met projectkoor Deventer én Shirma Rouse in de Deventer Schouwburg

Zing mee met projectkoor Deventer én Shirma Rouse in de Deventer Schouwburg

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:optredens

Soul Night of SOL: Projectkoor met begeleiding van live orkest op 10 juni 2023! Blazers en zangers die samen soul, funk en pop laten klinken met Shirma Rouse, één van de populairste zangeressen van Nederland, in de grote zaal van de Deventer Schouwburg, op zaterdag 10 juni 2023 gaat het gebeuren: Soul Night of SOL!

UPDATE: Gezien het overweldigende aantal aanmeldingen en de balans binnen het projectkoor is er in dit projectkoor (helaas) alleen nog ruimte voor lage stemmen: tenoren en bassen. Sopranen en alten kunnen zich vanaf 10 december alleen aanmelden voor de reservelijst en om op de hoogte te worden gehouden van toekomstige projecten.

Wat gaan we doen?
We gaan prachtige muziek zingen van o.a. Aretha Franklin, Prince, ABBA en The Blues Brothers onder begeleiding van Stedelijk Orkest Lebuïnus (SOL). Het wordt een feestelijke avond, waarin we samen met Shirma Rouse het 100-jarig jubileum van SOL vieren met klassiekers als: Think, Satisfaction, You raise me up en Let the good times roll. De leiding van het projectkoor is in professionele handen van dirigent Karel Tadema. De presentatie van het concert wordt gedaan door Paul Passchier.

Wie kan er meedoen?
We zoeken zangers uit Overijssel en Gelderland (mannen, vrouwen, sopraan, alt, tenor en bas) met zangervaring of muzikale ervaring.

Wat is de planning?
Vier koorrepetities in Deventer op zaterdagen van 10.00-15.00 uur: 11 maart, 18 maart, 25 maart en 3 juni 2023.

Drie koorrepetities met orkestbegeleiding: zondag 14 mei 10.00-16.00 uur, dinsdagavond 6 juni 19.30-22.00 uur en vrijdagavond 9 juni 19.00-22.00 uur.

Zaterdag 10 juni middags doorloop vanaf 14.30 uur in Deventer Schouwburg en 20.00-22.00 uur concert.

Wat is het repertoire?
Soul-, Funk- Gospel- en popmuziek van o.a. Aretha Franklin, Prince, ABBA en The Blues Brothers zoals: Think, Satisfaction, You raise me up, Let the good times roll en andere bekende nummers; pakkende ritmes, swingende muziek, warme ballads en lekkere meezingers; voor iedereen een leuke uitdaging!

Wie dirigeert het projectkoor?
Dirigent Karel Tadema is oprichter van Dagkoor Deventer. Naast zijn werk als dirigent is Karel actief als componist en arrangeur, en heeft hij een grote zelfstandige gitaarschool aan huis. In april 2016 won Karel de Cultuurcongres Award van de provincie Overijssel. “Helemaal terecht” vertelt een koorlid, “Karel heeft geduld, enthousiasme en een grote muzikaliteit. Hij weet altijd het beste in de zangers naar boven te halen.”

Wat zijn de kosten?
Deelname kost slechts 45 euro per persoon. Hiervoor krijg je maar liefst acht repetities (incl. doorloop) met een enthousiast koor onder leiding van een professionele dirigent en de kans om met Shirma Rouse en live orkest te zingen! Je ontvangt bladmuziek en opnames om te oefenen én doet mee aan een fantastisch avondvullend optreden op het grote podium van de Deventer Schouwburg!

Wat zijn onze verwachtingen en voorwaarden?
·      Dat je zang- of muzikale ervaring hebt
·      Dat je de zangpartijen thuis goed voorbereidt.
·      Dat je minimaal drie van de vier zaterdagen bij de koorrepetitie aanwezig bent en ook de drie repetities met orkestbegeleiding.
·      Dat je je voor 8 januari 2023 aanmeldt via dit formulier: https://forms.gle/esZAa83cEsiF16TR6
·      Dat je het deelnemersbedrag vóór 8 januari overmaakt op NL80RABO 0347 1415 36 van Stedelijk Orkest Lebuïnus o.v.v. Projectkoor Deventer en je voor- en achternaam. Na ontvangst van betaling is je deelname definitief (restitutie niet mogelijk).

NB. De organisatie van Soul Night of SOL heeft besloten om geen audities te houden voor het projectkoor. Mocht onverhoopt blijken dat je zang qua niveau niet passend is binnen het koor, dan behoudt de dirigent het recht om in het uiterste geval na enkele repetities iemands deelname te ontzeggen.