De gezelligste, leukste en grootste muziekvereniging van Deventer

OVER de
vereniging

Het Stedelijk Orkest Lebuïnus (kortweg het SOL) is een van de grootste en gezelligste muziekverenigingen van Deventer. De vereniging bestaat inmiddels bijna 100 jaar. We hebben zo’n 45 actieve leden.

Onze
agenda

Jaarlijks geven we meerdere concerten. Van kleinschalige optredens voor vrienden en familie, tot grootse optredens in de schouwburg. We laten onszelf ook buiten graag zien en spelen daarom op diverse mooie locaties in Deventer. 

lid
worden?

Wil je ook muziek maken bij het gezelligste orkest van Deventer? Heb je minimaal B niveau? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden om ons orkest te versterken! Wil je een keer komen proefspelen?

het laatste nieuws

Lees hieronder de meest recente nieuwsberichten van het Stedelijk Orkest Lebuïnus.

over het orkest

Het Stedelijk Orkest Lebuïnus (kortweg het SOL) is een van de grootste en gezelligste muziekverenigingen van Deventer. We bestaan dit jaar precies honderd jaar!

Gezellig orkest

Al sinds 1920 maken we deel uit van de Deventer muziekcultuur. In die tijd zijn er enkele honderden mensen lid geweest.

Goede bezetting

Wij zijn een veelzijdig harmonieorkest dat bestaat uit hout-, koperblazers en slagwerk. In het orkest spelen 45 tot 50 amateur musici.

Muzikale kwaliteit

Op onze wekelijkse repetities werken we een gevarieerd repertoire muziek af. Van filmmuziek tot jazz, van pop tot klassiek en van rock naar echte concertwerken.

Gave optredens

Jaarlijks verzorgen we meerdere optredens op diverse locaties in Deventer. Daarnaast staan we ieder ander jaar met een grootst optreden in de Deventer Schouwburg!

Onze dirigent

Het SOL staat sinds 2014 onder leiding van Christa Boerman. Ze groeide op in een muzikaal gezin en wist al op jonge leeftijd dat ze van muziek haar werk wilde maken.

SOCIAL MEDIA

Het SOL is een actieve vereniging. Dat laten we graag zien op onder andere Facebook en Instragram. 
Volg jij ons al?

Vrienden van het sol

Als Vriend steun je de vereniging en blijft u op de hoogte van alle muzikale activiteiten van het orkest, nog voordat de media op de hoogte gebracht wordt. Zo mist u dus niets!

Onze agenda

Jaarlijks hebben we veel evenementen die we organiseren of waar we als orkest aan meedoen. Blader hieronder door de verschillende evenementen!

Geen evenementen gevonden!

media

SOL is een levendige vereniging die ieder jaar meerdere concerten geeft en verschillende activiteiten verzorgt voor haar leden. In dit foto-album staan de leukste foto’s van de afgelopen tijd!

we repeteren in
kindcentrum Borgele

Groenewold 186,
7414 CK Deventer

repetitie iedere dinsdag

19:45–21:45

Lid worden?

Neem contact met ons op

neem contact met ons op